Hoppa till innehåll

Låt dina gamla perenner frodas.

6 februari, 2011

Spira Bergslagen –

spirabergslagen

spirabergslagen

– fortsättningen på Trädgårdslyftet i Bergslagen

 

 

För dig som vill lära dig att förvalta en gammal trädgård och för dig som har renoverat ett gammalt hus och vill återskapa en för miljön typisk trädgård,

– dig bjuder Spira Bergslagen in till

Trädgårdsvårdskursen:


Låt dina gamla perenner frodas
eller perenner, växtstöd och historia.

Lördagarna 14 maj, 11 juni, 2 juli och 27 augusti 2011
Tid: Kl. 9.30 – 16 med avbrott för lunch och kaffe.

Under sommarsäsongen 2011 kommer vi i en historisk och frodig trädgård följa de perenna växternas säsong från knopp, blomning till vila. Vi kommer arbeta praktiskt med inventering, planering, delning och lära oss att bygga växtstöd.

Kursplats är den gamla bondgården Halvarsviken mellan Ängelsberg och Virsbo vars rika trädgårdshistoria vi kommer att ta del av samt lära oss att tolka vad en gammal trädgård kan berätta.

Kursledare är Margaretha Norin-Forslund Västerås samt Ing-Marie Carlsson och Anders Olsson boende på gården Halvarsviken, Ängelsberg.

Anmälan och frågor: Ring Ing-Marie Carlsson 0223 – 330 29 eller mejla klivet@ halvarsviken.se, Priset är 2380 kr för samtliga tillfällen eller 700 kr / kurstillfälle, inklusive moms. Kursledning, material, för och eftermiddagsfika och lunch ingår. Anmälan senast 7 dagar före respektive kurstillfälle.  Ta gärna med en sekatör.

Välkomna

One Comment leave one →
  1. 7 februari, 2011 21:04

    BRA tips! 🙂 måste bara tipsa om en sida som jag lyckats hitta http://www.frokungen.se
    Ha en fin kväll,
    Rebecca

Lämna en kommentar